Classic Day – en særlig dag for klassiske biler

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 14/04/2019
10:00 - 16:00

Kategori


Den 14. april afholder Dansk Automobil Sports Union (DASU) en særlig dag for klassiker-folket – de mennesker, som har interesse for klassiske biler og måske ligefrem ejer en klassisk bil selv.

Her kan du og din klassiske bil prøve kræfter med pålidelighedsløb – en afslappet form for motorsport, hvor alle kan være med. Kort fortalt handler det om at kunne holde en bestemt gennemsnitsfart, som aldrig overstiger 50 km/t., og deltagerne ledes på vej af en letforståelig rutebog. Ruten går ofte ad nogle af Danmarks kønneste veje, så deltagerne også får en oplevelse med hjem.

”Vi ved, at mange indehavere af klassiske biler gerne vil bruge bilen til lidt mere, end blot at køre en lille tur en gang imellem. I pålidelighedsløb får man både luftet bilen og oplever hyggeligt samvær med ligesindede, og man ser de kønneste steder i Danmark. Dertil krydret med lidt konkurrence, som man kan vælge at gå meget op i eller blot at være med”, fortæller Ulrik Hejl fra Dansk Automobil Sports Union, som selv kører pålidelighedsløb.

I samarbejde med FDM afholder Dansk Automobil Sports Union hvert år et mesterskab i pålidelighedsløb, hvor mestrene kåres ud fra resultaterne i 4 ud af 6 løb. Faktisk er der tale om hele 3 mesterskaber, idet deltagerne deles op i forskellige klasser alt efter mandskabets erfaring. De 6 løb er fordelt over hele landet og foregår typisk på mindre, men gode og jævne veje, hvor man ikke skal være nervøs for, at bilen tager skade.

Den 14. april står en række af DASU’s medlemsklubber landet over klar til at sende deltagerne ud på en lille, nem rute efter en kort instruktion. Skulle klassikeren ikke lige være kommet ud af garagen endnu, kan man selvfølgelig køre i sin normale personbil. Se startstederne nedenfor.

Du kan også læse mere og finde flere oplysninger på www.dasuclassic.dk, under fanebladet ”Classic-day”.
Deltagelse i arrangementerne vil koste et lille startgebyr på 50 kr. pr. mand, som inkluderer prøvemedlemsskab i 3 måneder af en motorklub, nyeste nummer af FDM´s blad ”Motorclassic”, deltagelse i prøveløbet og ikke mindst gratis adgang til den fine bilsamling, Strøjersamlingen på Fyn, den 9. juli 2019, hvor aftenen vil stå helt i motorsportens tegn med præsentation af klassiske biler, som deltager i turneringen, men også rallybiler og gocarts vil være til stede.

Følg også med på facebook-siden FDM DASU Classic, som løbende opdateres.

Her køres der løb på Classic day den 14. april 2019. Mødetid er kl. 10 med mindre andet er angivet.

Nordjylland:
Shell Motel & Cafeteria
Hobrovej 12
9530 Støvring

Nordvestjylland: Mødetid kl. 12.00
Nordvestjysk Autogalleri
Industrivej 10
7600 Struer

Midtjylland og Århus:
Hvilsager Forsamlingshus
Pollen 2, Hvilsager
8544 Mørke

Østjylland og Trekantområdet:
TH Classics
Sandøvej 7 B
8700 Horsens

Vestjylland:
Søren Knudsen A/S
Mådevej 32
6700 Esbjerg

Sønderjylland:
Toftlundhallen
Stadionvej 5
6520 Toftlund

Fyn:
Polymeren
Stationsvej 69
5792 Årslev

Midtsjælland:
Sports Motor Klubben Gladsaxe
Skovvej 4 B
4330 Hvalsø

Sydsjælland:
SAK’s Klubhus
Mosegårdsvej 20 b, Barmosen
4730 Vordingborg

Nordsjælland:
Stelvio Automobili
Måløv Værkstedsby 93
2760 Måløv

Østsjælland:
Køge Automobil klub´s klubhus
Tangmosevej 5
4600 Køge

Hent som PDF